HB NATURHÄLSA
Mina behandlingar
HB NATURHÄLSA

Mina behandlingar


Hur går dem till - Vad gör dem i kroppen

Kopping


Kopping är en av behandlingar inom traditionell kinesisk medicin och kan användas ensamt eller tillsammans med komplimenterande behandling av akupunkturpunkter på kroppen och i örat. Vid behandlingen placeras glaskoppar ut på kroppen på speciella akupunkturpunkter. Genom att tillföra kort uppvärmning i glaskoppen innan den sätts på kroppen skapar man ett vakuum som stimulerar blodcirkulationen och energiflödet i kroppen under koppen. Metoden är djupgående som rensar kroppen på slaggprodukter som kommer upp till ytan smtidigt som den mjukar upp bindväven (facia). På så vis får man effektivt i gång cirkulationen som skapar ett fritt flöde i muskelatur och  bindväv,. Lymfsystem och vätskorna i kroppen balanseras.. Behandlingen löser upp och tar bort blockeringen/stagnation som finns i området som ger symtom vid värk. Påverkar samtidigt meridianflödet som kan behandla andra områden där roten som är upphov till symtomen av problemet kan finnas. Det är helt smärtfritt och känns som ett litetsug när huden lyfts upp. behandlingen upplevs av många som mycket behaglig och avslappnande. Beroende på hur stor blockering/stagnation man har i det området efterlämnar det ofta runda röda märken som försvinner efter några dagar. Vid bra och fritt flöde i cirkulationen i din kropp kommer märkerna att vara knappt synbara.

Koppingmassage


Koppingmassage är ett djupgående effektivt sätt att få cirkulation av och fritt flöde i muskelatur, bindväv och vätskorna i kroppen b la vårat lymfysystem. Genom att förbättra ditt lymfsystemet ger det dig därmed  ett bättre immunförsvar., Genom en djupgående koppingmassage rensas kroppen från slaggprodukter samtidigt som blodcirkulationen ökar. och tillför nytt syre till cellerna. Syresättningen till musklerna ökar och därmed kan värken släppa. Behandlar  spänd/stel nacke, axlar rygg,skuldror o spänd värk muskelatur i ben. Behandlingen är oftast behahagligt avslappnande men beroende på individ och symtomtillstånd känns den olika. Behandlingen utförs med naturliga oljor och oljor med  kinesiska örter, som smörjs in först innan koppingglaset förs över huden. Använder  glaskoppor som skapar ett undertryck i huden, Glaset förs över kroppens fram och baksida vid helkroppsmassage. Vid halvkroppsmassage, rygg,nacke och axlar. Mycket effektiv och bra för att mjuka upp ärrad, gammal bindväv och förbättra lymfsystemets cirkulation genom lymfmassage. Som bonus blir huden spänstig och det ger en fin lyster både på huden och i kroppen känns och ser yngre ut. 

Örtmedicin

Ört terapeuten baserar sin användning av de olika örtformlerna på en individuellt gjord diagnos gjord enligt principerna för Traditionell Kinesisk Medicin. Ofta är de olika örtformlerna flera hundra eller ett par tusen år gamla och dessa väl beprövade och väldokumenterade standardformlerna blir grunden för en individuellt gjord örtformula som anpassats till klientens konstitution och nuvarande besvär eller sjukdom.


När en persons hälsa blir bättre så ändrar sig också besvären eller sjukdomens natur och det betyder att örtformulan som används också måste ändras. Vissa örter i formulan tas nu bort då de har fyllt sitt syfte och andra mer passande för den nuvarande situationen läggs till i dess ställe

Gua Sha

Det finns en specifik behandlingsteknik inom Kinesisk Medicin som heter Gua Sha. Detta är en teknik som är enkel men väldigt framgångsrik behandling.

Gua sha är en effektiv teknik, dels för dess enkelhet men framförallt för dess effekt på att ta bort smärta/stelhet i nacke, axlar, rygg den ökar cirkulation och förbättra din hälsa. Gua sha behandling skapar en friktion på kroppens yta med ett redskap som används för att stryka på kroppen för att öka cirkulationen i musklerna.

Behandlingsområde på rygg, nacke, det sjuka området/värk och längs meridianerna.  Styrkan som används varierar efter individ och sjukdomsorsak och antal behandlingar. Under första behandlingen kommer det oftast upp mycket som visar på huden i form av rodnad och grus som man kan säga att det är det som kommer upp som kroppen ska göra sig av med så att blodcirkulationen får fritt flöde efter andra och tredje gången kommer det upp mindre och mindre rodnad som visar att cirkulationen har förbättrats och kroppen rensats från gamla slaggprodukter som kommit upp till ytan. Man kan använda aktiverande oljor för att stärka blodet och snabbare genomflödet ökar cirkulationen och som skyddar huden.

Dornmetoden


Dorn Metoden är en snabbväxande helhetsmedicinsk metod utvecklad i Tyskland och är relativt nytt i Sverige. En metod som är kopplad till elementen i TCM  som meridianlära den är effektiv och säker och används också till självutövande. Vissa rörelse och tryck kan klienten sedan med info utföra hemma själv. 

Dorn Metoden använder mjuka rörelser och lätt tryck för att korrigera felställningar i leder och ryggraden. Den arbetar utan manipulation eller ”knäckande”. Behandlingen börjar med korrigering av funktionella skillnader i benlängd som (enligt Dieter Dorn) de flesta av oss har. Skillnader i benlängden leder till snedställning av bäckenet vilket i sin tur leder till snedställning i ryggraden, precis som ett tornbygge med dålig fundament. 

Genom effektivt och skonsamt korrigera rygg och ledproblem av de områden som behövs behandlas. Samt kan läka andra  problem som är en följd av dessa, som t ex huvudvärk, spänningar, smärtor och obalanser i andra organ, som är en direkt koppling till kotorna i ryggraden. Behandlingen upplevs som en skön massage längs ryggraden där klienten bestämmer tryck och aktivt är med i kroppsrörelser.

Öronbehandling


Öron behandling är en behandling där punkter i örat stimuleras för att ge effekter i andra delar av kroppen. I örat kan man behandla alla delar i kroppen med reflexpunkter och funktionspunkter. Bra mot oro, stress, ångest och beroendeproblematik. Öronbehandling kan användas enskilt men har större effekt som kompliment när man behandlar i kombination med andra metoder i TCM.

Behandlingen i örat söker man rätt på de aktiva punkterna som sedan stimuleras genom små frekvenser av el, som stimuleras med en tens-penna.

Efter aktiveringen av punkter klistras fröplåster/silver/guld magneter ( beroende på individ och symtom vilket som är bäst lämpad att användas på öronpunkten.) Plåstret med magneten/frö sitter kvar efter behandlingen. Man kan sedan stimulera punkterna själv genom egenmassage under 3-4 dagar. På så vis förlänger man behandlingen.

Moxa/Moxalampa

Moxabehandling/lampa är en djupgående behandling i TCM där man behandlar akupunkturpunkterna med värme. Moxalampan används för att stärka upp extra på akupunkturpunkter under behandlingen. Den värmer på djupet och ligger på en specifik frekvens av rött ljus som samtidigt tas upp av vävnaden och lymfan och har en läkande effekt.

För att stärka flödet av Qi (energin i kroppen) Bra för att ta bort Kyla/fukt som samlats i din kropp. 

Fukt kan ge diverse svullnad och värk på olika ställen i kroppen.också bra vid stelhet och värk i leder. Mycket bra vid trötthet symtom, då man kanske har för lite rörelse av energi i kroppen och där samlas då fukt. Mycket effektiv behandling mot många olika sjukdomstillstånd i kroppen. 

Den som behandlas upplever skön värme antingen lokalt eller längs med meridian.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera